Vejen til min første maraton med HS i bagagen.

Jeg startede med at løbe tilbage i 2008, i Silkeborg satte man et projekt i gang, der hed StartToRun. Jeg tilmeldte mig og startede med at løbe 3 x 3 min. Og efter 1/2 år var vi oppe på 10 km. Der var også en gruppe, der endte med at løbe en hel Maraton. Jeg var bare sindssygt misundelig. Men det var jeg overhovedet ikke klar til på dette tidspunkt.
Jeg meldte mig ind i løbeklubben SMT-Silkeborg, og der løb jeg så 3 gange om ugen. Mine veninder og min søster måtte opgive at løbe med, fordi de blev skadet på forskellige måder, ærgerligt, men jeg fik ingen skader, elskede det virkeligt og var bare grebet. Jeg gennemførte 2 halvmaratoner.

Sideløbende i 2010 skete det, som nok var det største chok i mit liv. Jeg fik min første fyreseddel, jeg gik i totalt chok, og blev fritstillet, idet jeg havde et halvt års opsigelse. Det blev ikke til så mange løbeture i den periode. Der var mange ting at tænke over, og jeg blev også utroligt ked af det. Jeg skulle jo også til at søge en masse jobs.

Så fik jeg endelig et job igen i Århus, og snart kom min 2. fyreseddel. Så var jeg klar over, at jeg skulle bruge hjælp. Så jeg ringede til Neuropsykologisk Praksis i Århus, hvor jeg kom til at gå ved Psykolog Trine Piilgaard. Der brugte jeg alle 12 samtaler.  Det var utroligt befriende, idet jeg blev udsat for de mest utrolige og nedværdigende ting i min sygemelding, hvor jeg ramte en ubehagelig sagsbehandler og en ortopædkirurg, som uden videre ville sende mig på Pension, bare fordi jeg havde Huntingtons Sygdom. Så det blev til hårdt arbejde for Jobkompagniet i Silkeborg, hvor jeg havde gået i ½ år. De måtte skrive et 20 siders værk for at få mig på banen igen. De kunne ikke mærke, at jeg var syg, eller registrere nedsat arb.evne på daværende tidspunkt. Så takket være dem, blev det til Flexjob.  Her fik jeg også den bedste Sagsbehandler i hele Silkeborg, Lene Jakobsen. Hun støtter mig, og jeg har skam også lige været på skolebænken på Teknisk skole for at lære et nyt program, så jeg kunne få det Flexjob, som jeg har nu.

Sideløbende blev jeg også tilknyttet Århus Universitetshospital, hvor også min far var tilknyttet. Der mødte jeg redningskvinden, min nye Specialæge Anette Torvin Møller. Jeg havde ikke løbet meget i de forløbne år, men jeg havde meldt min søster og mig selv til Broløbet i Funder, bare 5 km. Det var et kæmpe arrangement med 12000 løbere på vores nye Motorvej.  Så skrev Anette nok så professionelt, om jeg ikke bare kan begynde og løbe 3 x 5 km om ugen indtil løbet. Samtidig fik jeg en seddel med hjem med gratis fysioterapi.  Der mødte jeg op samme dag, jeg sagde, at de bare skulle hjælpe mig i gang med løb igen, hun kiggede godt nok lidt på mig. Jeg åbnede min kalender hver gang, hvor jeg skrev km tal ind, som jeg gjorde tidligere. Der gik ikke lang tid, før der var en Fysioterapeut, som brændte for et skovhold i ”min skov”. Det var bare utroligt timet, og der har jeg været tilknyttet hendes hold siden, Karin Byrialsen, hun er bare god til at differentiere på holdet, så jeg får maksimalt ud af det, hun indbygger også intervaller og balance øvelser, som jeg har brug for. Det er bestemt også hendes fortjeneste, at jeg fik indfriet mit mål.
Jeg har det sidste år løbet ca. 45 – 50 km om ugen og har gennemført 6 halvmaratoner, heriblandt VM i København sidst i marts. Og så endelig kom jeg til min første Maraton, som jeg løb i søndags, den 18. maj i år i København, sammen med min løbeklub igen. Jeg er bare totalt glad og taknemmelig for alt og alle, der har opmuntret mig igennem tiden, ikke mindst Anette, som afslørede selv at have 5-6 halvmaratoner på sit CV.

Det er den største befrielse i mit liv. Jeg elsker bare at snøre mine løbesko og løbe ud i min skov. Helst sammen med min gamle gruppe 6, fra SMT-Silkeborg, som selvfølgelig godt ved, at jeg er syg. De er bare så søde ved mig.

Næste mål er nu Berlin Marathon med  40000 deltagere.

Bente Greve ….Lever med  HS og får noget ud af det!