Senge

LHS har kendskab til 2 forskellige tilbud til HS patienter ifm seng

  • ThevoVital madrassen
  • HS-seng fra JyskHandi

ThevoVital madrassen

Huntingtons sygdom og søvn
Mennesker med Huntingtons sygdom og deres pårørende står over for mange problemstillinger.
En af disse udfordringer er at rigtig mange med sygdommen sover dårligt om natten.

Dårligt søvnforløb medfører tab af fysiske, psykiske og mentale ressourcer samt en nedsættelse af immunforsvaret. Hele den genopbyggelsesproces, som normalt finder sted i løbet af natten, går tabt. Ud over at være træt om dagen påvirkes humøret også i negativ retning. Alle involverede personer lider under dette, den sygdomsramte, pårørende og evt. plejepersonalet.

Det har vist sig, at personer med Huntingtons sygdom er længere tid om at falde i søvn end raske mennesker. De vågner ofte i løbet af natten, hvor de er fysisk meget aktive og længere tid om at falde i søvn.

Hvad er det der sker?
Den sygdomsramte har meget svært ved at falde til ro når han/hun kommer i seng.
I mange tilfælde lykkes det slet ikke at komme ned i den dybe søvn (REM-søvnen), hvilket resulterer i at man i løbet af dagen døser eller sover meget.

Hvordan kan problemet afhjælpes?
ThevoVital madrassen støtter den sygdomsramtes kropsopfattelse ved hjælp af let berøring og lette bevægelser.
ThevoVital Madrassen har indbyggede “fjedre-vinger”, der giver feedback på brugerens egne bevægelser, selv mindre bevægelser som for eksempel vejrtrækningens bevægelser. Dette, i kombination med en fast specielskåret madras, tilvejebringer den sygdomsramte den savnede sanseoplevelse; berøring og bevægelse.

Resultatet er i rigtig mange tilfælde en forbedret søvnkvalitet og derved forbedret livskvalitet.

Det er mulig at låne en madras til afprøvning, gratis og uden forpligtelser, dog skal man selv betale for returfragten, hvis man ikke ønsker at beholde den.

madrasthevovital
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Birte Frampton
Konsulent
Meyland-Smith
Tlf. 40 26 19 86
E-Mail: birte@meyland-smith.dk

HS-seng fra JyskHandi

Plejeseng, specialpolstret til Huntington Sygdom patienter

Jysk Handi har udviklet denne specialpolstrede seng til patienter med Huntington Sygdom og andre patientgrupper med samme behov for tryghed og beskyttelse under søvn. Polstringen forhindre brugeren i, at få alvorlige skader som følge af kraftige og ufrivillige bevægelser.

Plejesengen er fremstillet i massiv bøg med polstring på sider og kanter. Der er gummipolstring ved sengesider, som beskytter brugeren ved ind og udstigning.

Plejesengen er udstyret med centralt lukkesystem på sengesiderne. Madras og polstring er betrukket med Dahlia inkontinensbetræk, som er nem at rengøre. Betræk på polstringerne kan udskiftes.

Plejesengen findes i 4 forskellige modeller.

LÅN PLEJESENGEN I UDVALG
Plejesengen kan afprøves for en 14-dags periode, hvor brugeren har mulighed for, at afprøve sengen inden endelig beslutning.

HC Seng Model 801 skrå

HC Model 800

Sengen forhandles af:
Rasmus Henriksen
JYSK HANDI
Tlf: 86 99 65 00
Mobil: 20 81 65 05
www.jyskhandi.dk