Film on-line

Det ligger i generne

TV/Midt-Vest har 10. april 2009 sendt nedenstående dokumentar om HS.


HS-projektopgave

I januar 2011 blev LHS kontaktet af Lea og Maja – 2 friske piger, der gik i 9. klasse. Pigerne skulle lave obligatorisk projektopgave, og havde valgt at beskæftige sig med Huntingtons Sygdom.

Dette havde de fundet på, fordi den enes mor arbejder i en medicinalvirksomhed, der laver medicin, der bruges ifm. HS.

Pigerne gik frisk til opgaven, søgte information på internettet, især LHS’s hjemmeside, og blev også forsynet med forskellige af foreningens materialer – bl.a. et “klassesæt” med LHC-nyt der blev udleveret til klassekammerater og lærere. De interviewede formanden og et af vores medlemmer, hvilket gav dem et øget indblik i de problematikker, der opstår ifm. HS.

I løbet af den uge, de arbejdede fik de produceret hhv. et power-point show, en lille film samt et ur. Power-point showet giver ikke megen mening at bringe her – der skal helst kommentarer til, men den lille film kan ses herunder. Den er lavet på basis af udsendelsen “Det ligger i generne” – klippet sammen med faktuelle oplysninger og tilsat musik – et flot stykke arbejde.

Uret, der blev fremstillet kan også ses på billeder herunder. Det er lavet på en papskive med et lille urværk på, og er i sig selv ikke noget fantastisk stykke håndværk. Men TANKERNE, der ligger bag uret, er til gengæld fantastiske. Uret symboliserer tiden som et liv, hvor man i en HS familie kan bruge de først mange år af sit liv på en masse tanker omkring sygdommen. Hvis man så har anlægget for HS, så kommer sygdommen, og dens 3 faser, med tilhørende symptomer, er de grå-sorte felter på uret.

HC_ur

Det 12-tal, Lea og Maja fik for deres opgave, synes fuldt fortjent, og vi er glade for at have fået lov at bringe deres værker her, så alle kan se dem.