Film on-line

Det ligger i generne

TV/Midt-Vest har 10. april 2009 sendt nedenstående dokumentar om HS.


Hvis filen ikke afspilles rigtigt på din computer kan du åbne den i Media Player på din computer.

HS-projektopgave

I januar 2011 blev LHS kontaktet af Lea og Maja – 2 friske piger, der gik i 9. klasse. Pigerne skulle lave obligatorisk projektopgave, og havde valgt at beskæftige sig med Huntingtons Sygdom.

Dette havde de fundet på, fordi den enes mor arbejder i en medicinalvirksomhed, der laver medicin, der bruges ifm. HS.

Pigerne gik frisk til opgaven, søgte information på internettet, især LHS’s hjemmeside, og blev også forsynet med forskellige af foreningens materialer – bl.a. et “klassesæt” med LHC-nyt der blev udleveret til klassekammerater og lærere. De interviewede formanden og et af vores medlemmer, hvilket gav dem et øget indblik i de problematikker, der opstår ifm. HS.

I løbet af den uge, de arbejdede fik de produceret hhv. et power-point show, en lille film samt et ur. Power-point showet giver ikke megen mening at bringe her – der skal helst kommentarer til, men den lille film kan ses herunder. Den er lavet på basis af udsendelsen “Det ligger i generne” – klippet sammen med faktuelle oplysninger og tilsat musik – et flot stykke arbejde.

Uret, der blev fremstillet kan også ses på billeder herunder. Det er lavet på en papskive med et lille urværk på, og er i sig selv ikke noget fantastisk stykke håndværk. Men TANKERNE, der ligger bag uret, er til gengæld fantastiske. Uret symboliserer tiden som et liv, hvor man i en HS familie kan bruge de først mange år af sit liv på en masse tanker omkring sygdommen. Hvis man så har anlægget for HS, så kommer sygdommen, og dens 3 faser, med tilhørende symptomer, er de grå-sorte felter på uret.

HC_ur

Det 12-tal, Lea og Maja fik for deres opgave, synes fuldt fortjent, og vi er glade for at have fået lov at bringe deres værker her, så alle kan se dem.


Hvis filen ikke afspilles rigtigt på din computer kan du åbne den i Media Player på din computer