Aftenhøjskole

Hvad er Aftenhøjskolen og hvem kan deltage?

Aftenhøjskolen et nyt åbent tilbud til Københavnere med demens og deres familie, venner og naboer. Alle aldersgrupper er velkomne.

Formålet med aftenhøjskolen er at skabe trygge og hyggelige rammer for en inspirerende aften med plads til samvær, fællesskab og spændende aktiviteter. 

Vi er inspirereret af højskoletankegangen, så alle deltagere har mulighed for at komme med ideer til programmet og til at give en hånd med, når vi afholder arrangementer. 

Det vigtigste er, at Aftenhøjskolen er et åbent tilbud med plads til at hygge sig med andre, der også kender til det at have demens tæt inde på livet, uden at det er sygdommen, der er i centrum.

For at deltage i Aftenhøjskolen, skal man bo i Københavns Kommune.

Undertegnede er aktivitetsmedarbejder og i samarbejde med frivillige og aftenhøjskolens deltagere, sørger jeg for, at alle føler sig godt tilpas.

Hvor og hvor tit mødes vi

Aftenhøjskolen har base i Aktivitetscenter Huset i eftermiddags- og aftentimer. Vi mødes 2 gange om ugen om noget forskelligt hver gang. 

Hvad laver vi

Aktiviteterne tilrettelægges gerne ud fra de ønsker, som deltagere kommer med. Det kan være alt fra hygge i gårdhaven, gåture i lokalområdet, blide bevægelsesøvelser, musik- og spilaftener, højtlæsning, foredrag og fællesspisning. Jeg sender en aktivitetsoversigt ud for en måned ad gangen. Alle aktiviteter tilpasses og afvikles med hensyntagen til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så vi passer på hinanden og sørger for at holde afstand, spritte hænder mv.

Tilmelding og yderligere information

Har I har lyst til at være med til at skabe et inspirerende og hyggeligt fristed, med plads til gode fælles oplevelser, så kom og vær med i Aftenhøjskolen. Hvis I vil vide mere, har gode ideer/ønsker eller vil tilmelde jer, kan I kontakte mig på 24 79 78 62 eller pm27@kk.dk

I kan også kontakte Center for Demens på telefon 23 81 75 75 eller mail centerfordemens@kk.dk

Mange venlige hilsner, Rikke Thomsen, aktivitetsmedarbejder, Center for Demens.

Velkommen til aktiviteter og samvær i Aftenhøjskolen for personer med demens sammen med familie og venner.

November 2020

Mandag 2. november kl.16-18 Samarbejde, lege, hjernegymnastik og hygge. Vi skal sammen bruge krop & hjerne på en anderledes og sjov måde. Torsdag 5.november kl.16-18 Musik, sang og hyggeligt samvær v/ Jens Rueskov Nielsen. Vi synger et par sange til start og slut. Derimellem spiller Jens hyggemusik – og giver et par numre sammen med en af deltagerne. Mandag 9.november kl.16-18 Højtlæsning. Barndom på landet. Frivillig Karsten Pharao læser op og vi taler sammen om teksterne Torsdag 12.november kl.16-18 Stoleyoga og brætspil. Vi starter med sammen at lave en halv times blid stole-yoga. Derefter spiller vi i små grupper: ludo, matador, skak mm Mandag 16.november kl.16-18 ”Fortæl, fortæl” er et hyggeligt og nemt erindringsspil, som bringer minder frem. Torsdag 19.november kl.16-18 Samarbejde, lege, hjernegymnastik og hygge. Vi skal sammen bruge krop & hjerne på en anderledes og sjov måde. Mandag 23.november kl.16-18 Bevægelse og nærvær i de Gamles Bys Kirke. Vi starter med at lave Fascial Flow sammen. Det er blide, langsomme bevægelser, der skaber ro og nærvær samt løsner op for spændinger og stivheder i kroppen. Alle kan være med. Derefter introducerer præsten lystænding, musik og eftertanke. Torsdag 26.november kl.16-18 Højtlæsning. Kendte menneskers erindringer. Frivillig Karsten Pharao læser op og vi taler sammen om teksterne. Mandag 30.november Kl. 17-19 Fællesspisning. Vi bestiller mad hos det lokale spisested ”Madro”. Info om priser og menu fås hos Rikke. Sted: Aktivitetscenter Huset, Agnes Henningsens vej 4, 2200 København N. Pris: 20 kr. pr. person. Indbetales på mobilepay 719253. Noter navne og dato. Tilmelding: Ring 24 79 78 62 eller skriv til pm27@kk.dk eller centerfordemens@kk.dk Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har derfor plads til et begrænset antal deltagere. Glæder mig til at møde jer til hyggelige og inspirerende oplevelser i Aftenhøjskolen for personer med demens sammen med familie og venner. Kærlig hilsen Rikke Thomsen, aktivitetsmedarbejder, Aftenhøjskolen